viernes, 16 de febrero de 2018

Una noticia inesperada y triste: la muerte de Jaume Botey


Una noticia inesperada y triste
La muerte de Jaume Botey

 Recordamos con cariño y agradecimiento la fuerza y sinceridad con que, generosamente, vino a hablar y a dialogar con nosotros de Cataluña en la Asamblea del día 11 de octubre de 2017.
Que en Dios encuentre descanso. Que su memoria y su obra perduren.
Os transcribimos la necrológica que acaba de publicar EL PUNT AVUI+
Está en catalán, la lengua que él hablaba y amaba. Sirva de homenaje.



Política - Barcelona -  16 febrer 2018 10.05 h
Mor als 78 anys l’activista i teòleg Jaume Botey
Redacció - Barcelona 
 Jaume Botey, activista de totes les causes justes i impulsor del Fòrum Català de Teologia i Alliberament, ha mort aquest dijous als 78 anys. Professor d’Història de la Cultura i de Moviments Socials de la UAB, doctor en Filosofia i teòleg, va néixer a Barcelona, l’any 1940 i es va establir a l’Hospitalet el 1968, al barri de Can Serra.
Va ser professor de l’institut de batxillerat Torras i Bages de Can Serra (1968-75). Es va doctorar en Filosofia per la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona, on va ser professor d’Història de la Cultura i de Moviments Socials entre 1975 i 2015. Aquest càrrec el va fer viatjar viatjat per Amèrica Llatina en qualitat d’observador en múltiples ocasions.
Molt vinculat a la vida cívica i al moviment sociopolític de l’Hospitalet, va ser promotor de les escoles d’adults, de la Casa de Reconciliació, de l’Associació de Veïns de Can Serra i del Centre d’Estudis de L’Hospitalet.

Les mostres de dol han estat immediates a les xarxes socials, on Xavier Domènech , Gabriela Serra o David Fernández , entre d’altres, han lamentat la seva pèrdua.

No hay comentarios:

Publicar un comentario